فیزیوتراپی دست و مچ دست یکی از روش های تسریع در درمان درد است. تا زمانی که با درد دست مواجه نشویم، متوجه نخواهیم شد که یکی از قسمتهای مهم در بدن دست است. به طور خلاصه باید گفت بیشتر کارهایی که در روزمره انجام میشود، توسط دست امکانپذیر است. پس در صورتی که به درد دست دچار و به درمان آن اهمیتی ندهیم، دچار عوارض و مشکلات زیادی خواهیم شد. به طوریکه روز به روز دست ضعیفتر و حتی دیگر باز و بسته نمیشود.
اما با مراجعه به فیزیوتراپی، درمان این درد بسیار راحت و آسان است. در فیزیوتراپی، ورزشهایی به فرد داده میشود تا این درد به مرور زمان از بین برود. علاوه بر ورزشهای دست، برخی از درمانها با لوازم و تجهیزات فیزیوتراپی انجام میشود. لوازم و تجهیزاتی که در فیزیوتراپی قرار دارد، بسیار پیشرفته و به روز هستند. در مراکز فیزیوتراپی، متخصصین فیزیوتراپی حضور دارند تا با آگاهی کامل درد را شناخته و درمان را بنا به شرایط بیمار هر چه زودتر انجام دهند.
دلایل زیادی باعث به وجود آمدن درد دست میشود که بهتر است به برخی از آنها اشاره داشته باشیم. یکی از این دلایل، شکستگی و یا پوکی استخوان ناحیه دست است که به بروز درد منجر میشود. در برخی مواقع، دست به آرتروز دچار و مفاصل از بین میرود که درد دست ایجاد میشود. اما با انجام برخی کارها که باعث استفاده بیش از حد از دست و مچ دست میشوند مانند تایپ کردن، نویسندگی، خیاطی و غیره به دست فشار زیادی وارد میکند که منجر به درد دست و مچ دست میشود.
روماتیسم دست نیز از عوامل دیگر درد شناخته شده است. به هر حال، درد دست با فیزیوتراپی قابل درمان و به مصرف دارو و یا عمل جراحی نیازی نیست. البته نباید فراموش کرد که بیمار برای درمان هر چه زودتر باید اقدام کند. به دلیل آنکه اقدام به موقع باعث میشود تا روال درمان خیلی سریع پیش رود، به حدیکه با چند جلسه فیزیوتراپی و انجام برخی از ورزشهای ساده، درد دست کاهش پیدا خواهد کرد.
برخی از مشکلاتی که باعث درد در دست و مچ دست میشود عبارت اند از:
- CTS ( سندروم تونل کارپال )
- شکستگی کالیس ( colles fracture )
- انگشت ماشه ای
- کانتراکچر دوپویترن ( Dupuytren’s contracture )
- سندروم مجرای گویان
- آرتروز در مفاصل دست و مچ دست
- کشیدگی های لیگامانی در ناحیه دست و مچ دست
- تاندونیت ها
- سندروم دکرون
- RSD